Visszatérhet a vasárnapi boltzár

2018. szeptember 03.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) azt kéri, a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését.


boltbezaras.png

(Kép: piliscentrum.hu)

Orbán Viktornak írt levelében a Kereskedelni Dolgozók Független Szakszervezete azt kéri, a kormány ismét vegye napirendre a vasárnapi boltzárat, és ha kell, akár csak részlegesen is, nemzetközi minta alapjá alapján hozzák újra érvénybe azt. Kérésüket azzal indokolják, hogy nagy a bolti dolgozók körében a munkaerőhiány.

Bubenkó Csaba szerint aki a KDFSZ szakszervezeti vezetője, a kötelező vasárnapi boltzár 2016-os eltörlése óta mindenütt megemelkedtek a bérek, és az új munkahelyek elszívták a kereskedelemben foglalkoztatottak egy részét. Rengetegen váltottak át a turizmusba, a vendéglátásba, valamint az autógyári beruházások is gondokat, fennakadásokat okoztak a munkaerőpiacon. Itt említi példaként többek között megyénk két nagyvárosát, Hatvant és Gyöngyöst is.

Bubenkó azt állítja, idézzük:

„a családok, a keresztény nemzeti kultúra évezredes hagyományainak tiszteletét képviselné a vasárnapi boltzár visszavezetéséről szóló döntés, amellyel a kormány az államháztartási bevételek szempontjából is kedvező környezetben újabb lehetőséget adna a társadalom kezébe, illetve megoldást a piaci anomáliák kezelésére”.

Ezeket a sorokat olvasva, jogosan vetődik fel a kérdés mindenkiben, hogy vajon ez az elképzelés, ez a felvetés valóban önállóan, a szakszervezet fejéből pattant ki, vagy esetleg valamilyen felső ötlet, nyomás hatására került megírásra ez a levél? Nem lenne meglepő, ha erre a szakszervezeti állásfoglalásra hivatkozva a kormány ismét napirendre tűzné a kérdést, és záros határidőn belül újra zárva lennének vasárnaponként a boltok. Persze mindez a "családok, és a keresztény kultúra védelmében". 

A bejegyzés trackback címe:

https://heveskozelet.blog.hu/api/trackback/id/tr2514219029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása