Heves vita az egri közgyűlésben a tömegközlekedés miatt

2018. augusztus 31.

Nem volt vitáktól mentes a legutóbbi egri közgyűlés. A leghevesebb szópárbajt pedig nem más, mint a buszpályaudvar, és úgy általában az egri tömegközlekedés egésze váltotta ki.

29buszpubd.jpg

(Fotó: Berán Dániel)

Mindössze 24 napirendi pontra került csak sor a csütörtöki egri közgyűlésen, amely az első ülés volt a nyáriszünet után. Bár az ülés gyorsan és eredményesen zajlott, akadtak témák, melyekben igen heves vita alakult ki a képviselők között. A legjelentősebb szópárbaj az egri tömegközlekedés egésze, és konkrétan a buszpályaudvar ügyében bontakozott ki.

A vita a helyi személyszállítási közszolgáltatási pályázat eredményéről szóló napirend kapcsán robbant ki. Csak egyetlen egy közszolgáltató, a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KKMK) nyújtott be pályázatot, így értelem szerűen ők bonyolítják majd a tömegközlekedést a következő 10 évben Eger városában.

Ezután következett a fekete leves, ugyanis a képviselők a cég jelen lévő képviselőjéhez több kérdést is feltettek, melyek cseppet sem voltak barátságosnak mondhatóak. Császár Zoltán független képviselő kezdte a sort, és az iránt érdeklődött, hogy a cég végzett e bármilyen igényfelmérést az utasok körében azzal kapcsolatban, hogy mennyire elégedettek a tömegközlekedés jelenlegi színvonalával, és a cég vezetősége tervezi-e növelni a szolgáltatásuk színvonalát? Közvetlenül ez után pedig hangot adott nem tetszésének azzal kapcsolatban, hogy a cég nem indított olyan buszjáratokat a városban folyó munkálatok ideje alatt, melyek a Lajosvárosból a kórházig közlekedtek.

Ezután Földvári Győző DK-Együtt-MSZP képviselő osztotta meg sérelmeit a közgyűléssel és a KKMK Zrt. képviselőjével a központi buszpályaudvarral kapcsolatban. Elmondta, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy a buszpályaudvar felújítását szolgálató munkálatok befejeződjenek az iskolakezdésre - szeptember 1-re. Arra volt kíváncsi, mi a cég álláspontja, mikorra várható a munkálatok vége, és az iránt is érdeklődött, hogy terveznek e bevezetni a városban egy korszerűbb utastájékoztató rendszert.

Ezután a cég képviselője, Uti Csaba vezérigazgató válaszolt a feltett kérdésekre. Elsőként Császár Zoltán független képviselő kérdéseire reagálva elmondta, hogy nemrégiben végeztek egy felmérést az utasok elégedettségével kapcsolatban, és céljuk, hogy minél magasabb legyen a szolgáltatás színvonala. Éppen ezt a célt szolgálja az is, hogy már elindították a közvetlenül a Lajosvárosból a kórházig közlekedő buszjáratot is.

Mindezek mellett elnézést kért mindenkitől a buszpályuadvar ügyével kapcsolatban, elmondta: nem várt beruházásról van szó, mely lassítja a munkálatokat, de egy szerencsétlen baleset után a statikusok kérésére kellett véghez vinni ezeket a változtatásokat. Hozzátette, hogy a jelenlegi állapotok alapján a területet szeptember 20-án fogják tudni átadni az utazóközönség részére. Elmondta azt is, hogy az új, korszerű utastájékoztatási rendszerre sajnos még várni kell néhány hónapot, mert az 2019-ben érkezik meg országosan, így majd akkor csatlakozik hozzá a helyi rendszer is.

A bejegyzés trackback címe:

https://heveskozelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4514213757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása